UCCZ DekkerswaldUCCZ DekkerswaldUCCZ DekkerswaldUCCZ DekkerswaldUCCZ DekkerswaldUCCZ DekkerswaldUCCZ DekkerswaldUCCZ DekkerswaldUCCZ DekkerswaldUCCZ DekkerswaldUCCZ DekkerswaldUCCZ DekkerswaldUCCZ DekkerswaldUCCZ DekkerswaldUCCZ DekkerswaldUCCZ Dekkerswald

Historie van Dekkerswald


In 1913 werd het herstellingsoord Dekkerswald geopend. Het complex, naar ontwerp van architect Cuypers, was gebouwd in de hooggelegen bossen van Groesbeek en ideaal georiënteerd op de zon. Dekkerswald werd opgezet als herstellingsoord voor 'longlijders' (tuberculosepatiënten), maar groeide in de loop der jaren uit tot een medisch centrum voor longziekten, het Universitair Longcentrum Dekkerswald (ULCD). Door de aanwezigheid van kennis, vaardigheden en faciliteiten voor het leveren van chronische zorg is het ULCD in juli 2009 verder gegaan als Universitair Centrum voor Chronische Ziekten (UCCZ), waar mensen met (complexe) chronische ziekten behandeld worden. 

In de loop der tijd hebben meerdere zorginstellingen zich gehuisvest op het terrein van Dekkerswald, waaronder ZZG Zorggroep en Pluryn Werkenrode. Het terrein van Dekkerswald is circa 85 ha groot en wordt grotendeels omgeven door een hekwerk. Het bebouwde deel heeft een oppervlakte van circa 20 ha.